HELIX een van de tien finalisten van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2016

HELIX een van de tien finalisten van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2016

Schiedam - HELIX, de innovatieve kurksluiting voor glazen flessen ontwikkeld door O-I en Amorim, is geselecteerd als een van de tien finalisten van de Nederlandse verpakkingswedstrijd ‘De Gouden Noot’ 2016. Met de Gouden Noot stimuleert het NVC (Nederlands Verpakkingscentrum) innovaties op het gebied van verpakte producten en verpakkingen. De Gouden Noot dankt zijn naam aan de unieke trofee met daarin de massief gouden walnoot, teken van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking.

De jury van de ‘De Gouden Noot’ 2016 weerspiegelt de gehele supply chain van verpakte producten en velt een integraal oordeel over het innovatieve karakter van de inzendingen. Tijdens de finale op 2 november 2016 beslist de jury welke finalisten de gouden, zilveren en bronzen award mee naar huis mogen nemen. Wie uiteindelijk de trofee met de massief gouden walnoot zal vasthouden, wordt bekendgemaakt op 24 november 2016, tijdens de prijsuitreiking in het Evoluon te Eindhoven.

Alle finalisten zijn gepubliceerd op www.degoudennoot.com, en zullen te zien zijn op de NVC-stand op interpack, de grootste verpakkingsbeurs ter wereld, die plaatsvindt van 4 tot 10 mei 2017 in Düsseldorf.

Innovatieve verpakkingsoplossing voor wijnen in het populaire premium segment

HELIX combineert een ergonomisch ontworpen kurksluiting met een glazen fles die binnen in de hals een schroefvormige afwerking heeft. Daardoor blijft de fles goed afgesloten tot er aan de kurk wordt gedraaid om deze te openen. Uitgebreide testen tonen aan dat wijn die verpakt is in HELIX-flessen positieve resultaten behaalt wat betreft smaak, aroma of kleur. Deze innovatie combineert alle voordelen van kurk en glas, kwaliteit, duurzaamheid en een premium imago, met gebruiksvriendelijkheid en het gemak van een hersluitbare fles. De bestaande vullijnen van de wijnhuizen kunnen snel en eenvoudig worden aangepast voor het gebruik van deze oplossing.

Voor meer informatie over HELIX: www.helixconcept.com

 

#####

Over O-I

Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en partner van veel vooraanstaande drank-en voedingsmerken. Het bedrijf genereerde in 2015 $ 6,2 miljard aan netto-omzet. O-I telt 27.000 medewerkers in 80 fabrieken in 23 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Ga voor meer informatie naar o‑i.com.

Over Amorim

Amorim (Euronext COR), wereldleider in de productie van kurken stopsels, levert al meer dan 140 jaar aan wijnproducenten. Gevestigd in Portugal – het grootse kurkeik-bosgebied ter wereld – levert het bedrijf kurken stopsels aan meer dan 15.000 klanten in 82 landen, via een netwerk van dochtermaatschappijen in elke wijnmarkt van de wereld.

Amorims breed aanbod van natuurlijke en technische stopsels evolueert continue door het uitgebreide R&D-proces van de organisatie. Technologische innovatie verbeterde de afgelopen jaren stelselmatig de prestaties van de kurken stopsels. Daardoor verkiest een stijgend aantal wijnproducenten kurk boven elke ander vorm van sluiting. Hierdoor wint Amorim consistent marktaandeel.

Voor meer informatie:  www.amorim.com or www.amorimcork.com.

Contacteer ons
Ilse Derijck Communications Consultant, Outsource Communications
Ilse Derijck Communications Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.